Hydrangea paniculata

Syrenhortensia 'Limelight'

Syrenhortensiaen (Hydrangea paniculata 'Limelight'), er en busk med friske, lysegrønne farver. Den blomstrer fra midten af sommeren og fortsætter indtil frosten sætter ind. Dens blomster sidder i toppe og har en imponerende lighed med overdådige syrenblomster.

Denne plante er udvalgt af Havearkitekt Janni Bjerregaard på grund af dens robuste natur og muligheden for at skabe en imponerende blomstrende busk i sensommeren.
Læs mere her

Syrenhortensiaen trives godt i gårdmiljøer, på terrasser, i haver og ved indgangsområder, især hvor der er delvis skygge, hvilket betyder mindst halvdelen af dagen uden direkte sollys. Hvis området desuden er beskyttet mod kraftig blæst, vil det være ideelt for denne krukkeplante.

Mod slutningen af sommeren taber busken sine blade, og det er tid til at beskære årets blomster. Den primære prydværdi ligger især i sommerhalvåret.

Syrenhortensiaen findes i flere former, herunder søjleform, busk og som lille flerstammet træ.

Carpinus betulus

Avnbøg i lærketræskasser

Almindelig Avnbøg (Carpinus betulus) anvendes som hæk på grund af dens evne til at tåæle kraftig beskæring. Denne hjemmehørende plante er tilpasset det danske klima og trives på de fleste typer af jordbund.
Hækplanterne kan stå i krukker udendørs året rundt og er velegnede til placering i vindomsuste områder, hvor de kan fungere som rumdelere i gårdrum og på tagterrasser.

Med sine smukt mættede grønne blade skiller træet sig ud fra sine omgivelser. Løvspringet finder sted i slutningen af april, når de fine blade folder sig ud. En særlig egenskab ved avnbøg er at de bevarer deres brune blade gennem vinteren, hvilket tilføjer en mere afdæmpet farvepalet udendørs i den kolde sæson.

Størrelser i lærketræskasser:
Kasse: 150 cm lang- 60 cm bred. Plantehøjde inkl. lærketræskasse 200 cm
Kasse: 150 cm lang- 60 cm bred. Plantehøjde inkl. lærketræskasse 150 cm
Kasse: 150 cm lang- 60 cm bred. Plantehøjde inkl. lærketræskasse 100 cm

Pinus mugo Gnom

Dværgbjergfyr

Dværgbjergfyren (Pinus mugo Gnom) bidrager året rundt med sin grønne pragt og skulpturelle udtryk. Den er ideel til at stå på terrasser året rundt og skaber dermed et grønt blikfang, som kan nydes indefra og ved ophold i uderummet.

Dværgbjergfyren er robust og kan trives i delvis skygge. Den er velegnet til en bred vifte af haveområder, især gårdrum.
Havearkitekt Janni Bjerregaard har udvalgt denne plante på grund af dens smukke form, hvor favoritten er en beskæring, som giver paraplyform med flere stammer.

De udvalgte krukkeplanter er ofte mellem 10 og 30 år, når de er klar til at forlade planteskolen og fortsætte deres planteliv, som krukkeplanter.

Pinus sylvestris 'Watereri'

Dværgskovfyr

Dværgskovfyren (Pinus sylvestris 'Watereri') er en yderst dekorativ krukkeplante, der bringer skønhed til enhver plads. Som en del af den
oprindelige danske flora er dværgskovfyren naturligt tilpasset vores klima og spiller en vigtig rolle i at fremme biodiversitet.

Med muligheden for beskæring og pleje kan dværgskovfyren antage forskellige former, hvilket giver den en skulpturel værdi, der forstærkes af dens karakteristiske stålblå nåle. Denne prydværdi bevares åretrundt.

Dværgskovfyren trives bedst på solrige steder og kan modstå vindens påvirkning. Havearkitekt Janni Bjerregaard har udvalgt denne plante på grund af dens alsidighed. Med en mere uformel beskæring kan den passe ind i det danske klitlandskab, tilføre skønhed til sommerhusområder eller skabe stemning i gårdrum, mens mere formelt trimmede buske kan være smukke indslag i private haver og hoteller.

Wisteria floribunda 'Macrobotrys'

Blåregn

Blåregnen (Wisteria floribunda 'Macrobotrys') er en elsket slyngplante, som med sine imponerende smukke blåviolette blomster kan nydes i klassiske større haver og parker, men også på facader og i gårdrum i København.

Disse blåviolette blomster udsender en karakteristisk middelstærk duft, som er uimodståelig. Under blomstringen i maj/juni fylder blåregnen haver og gårdrum med en sød blomsterduft og pryder omgivelserne med sin overvældende skønhed. Selv når den ikke blomstrer, er planten en fryd for øjet med sit lette, lysegrønne løv.

Havearkitekt Janni Bjerregaard har udvalgt en blåregn, som er bundet og klippet til i horisontale kvadrater, så man har mulighed for at nyde denne smukke plante som krukkeplante.

Planten kan med denne form danne et smukt "tag" over terrassen. Blåregnen formes som et lille træ, hvilket giver mulighed for at sidde i dens skygge, hvor solen filtreres let igennem bladløvet.

Blåregnen er en slyngplante med en intensitet og styrke, der afspejles i dens hurtige og kraftige vækst. Den elsker solen, men kan også trives i delvis skygge. Regelmæssig beskæring er afgørende for at fremme blomstringen. Med vores pasningsservice tilbyder vi løbende beskæring, gødning og anden pleje, så du kan nyde din blåregn i al dens pragt.

Liquidambar styraciflua 'GumBall'

Ambratræ

Ambratræet (Liquidambar styraciflua 'Gum Ball') er berømt for sine spektakulære, flammende efterårsfarver og sine stjernelignende blade, der forbliver på træet i lang tid. Ved at beskære træet i kugleformede figurer kan man skabe en spændende busk, der egner sig godt til krukker.

Ambratræet trives bedst i fuld sol, men det er generelt hårdført og kan klare sig godt under danske vejrforhold.

Ulmus hollandica 'Jaqueline Hillier'

Dukkeelm

Dukkeelm (Ulmus hollandica 'Jaqueline Hillier') er et smukt let løvfældende træ med lysegrønne blade. Dette langsomtvoksende og kompakte træ er ideelt til formklipning. Den skulpturelle form er attraktiv både når løvet er frodigt og grønt, samt efter løvfald, hvor den snoede grenstruktur kommer til sin ret. Den er velegnet til terrasser og gårdrum.

Træet trives godt i delvis skygge og er robust over for frost.

De udvalgte krukkeplanter er mellem 10 og 30 år undervejs fra frø til færdig krukkeplante. De ældste og mest unikke eksemplarer er nummereret og det er vores ønske at følge dem og sikre en professionel pleje.
Læs mere her

Ilex crenata

Dværgkristtorn

Dværgkristtorn (Ilex crenata) er en smuk plante, som står med små grønne blade hele året. Den minder om buksbom, men er en meget stærkere plante, som ikke bliver ramt af de sygdomme,
som i dag gør det svært at benytte buksbom.

Planten er kendt for sin lysegrønne nyvækst om foråret, som gradvist skifter til en blank mørkegrøn farve. Om foråret blomstrer de med små hvide blomster efterfulgt af blanke sorte bær om efteråret, som er populære blandt fugle.

Planten holder af en plads i halvskygge, men klarer sig også fint i fuld sol.

Havearkitekt Janni Bjerregaard har udvalgt nogle meget smukke eksemplarer af flerstammede planter klippet i paraplyform. Placeres krukker med denne plante tæt på terrassens siddemøbler får man en let afskærmning mod himlen og dermed et rart og hyggeligt opholdsrum.

Cydonia oblonga

Pærekvæde

Pærekvæde (Cydonia oblonga ' Champion' )har så mange ønskværdige egenskaber, at det er svært at nævne dem alle! Fra dens lækre efterårsfrugter til dens dejlige forårsblomster og dens lille størrelse, der passer til ethvert haverum. Pærekvæde var et yndet frugttræ i antikken, hvor det blev dyrket af grækerne og romerne.

I det tidlige forår kommer de mørkegrønne, læderagtige blade frem, efterfulgt af blomstringen sidst i maj og ind i juni. De lyserøde enkeltblomster, der ligner æbleblomster, er spredt over kronen, efterfulgt af frugter, der er grønne, men bliver gyldengule om efteråret. Når frugten placeres i en skål i køkkenet, vil duften af selv en moden kvæde parfumere hele rummet.

Pærekvæde holder af en beskyttet plads i fuld sol, i fugtig, men veldrænet sand, ler eller muldjord med sur til neutral pH. Denne sort vil klare sig godt i meget våd jord. Den er ikke tolerant over for salt og bør derfor ikke udsættes for havvind i kystområder. Pærekvæde er selvbestøvende, så du behøver ikke at plante mere end én sort.

I vores unika kollektion har vi valgt en formklippet pærekvæde, som egner sig til krukker. Den står flot sammen med andre orangeriplanter, men kræver ikke som f.eks. citrusplanter at blive vinteropbevaret. Lad den blot stå i krukker i haven vinteren over. Det kan den fint klare.

Bøg

Bøg er et af Danmarks vigtigste træer, men er også kendt for de mange kilometer af hække. Bøg kan klippes i forskellige former og her har vi fundet to formklippede træer, som er 25-30 år gamle og som med den rette pasning er blevet en stor og skulpturel krukkeplante.

Frøene til disse træer er lagt i jorden i Tyskland, hvor de har haft deres første mange år. Efterfølgende har de stået i Jylland i en årrække, hvor de har fået optimal pleje.
Træerne er et eksempel på at store krukkeplanter kan have et langt liv med flere ejere, hvis de passes korrekt. Især vandingen er altafgørende når vi holder træer i krukker og der hvor de fremadrettet skal placeres vil der skulle etableres permanent og automatisk vanding.

Bøgeplanter er meget hårdføre og kan derfor tåle en del blæst og kulde. De trives bedst i sol til skygge.